Welkom

... op de officiële website van Sharpsound

 

Wij bieden u professionele sound ondersteuning en alle oplossingen voor uw harp

Sharpsound VOF

Wijnveld 60, 9112 Sinaai-Waas
Tel Sound: +32 (0) 472 322 330
Tel Harps : +32 (0) 472 742 864
Email : info@sharpsound.be

Voor iedereen

Wij bieden voor elk wat wils: 

van prachtige beginners harpen die afgestemd zijn op de lengte van kinderen tot elegante ‘professionele’ Keltische harpen

Sinds 2006 worden de Kerscher harpen vervaardigd in het atelier van Bernadette Kerscher in Mühlstetten, Nürnberg Duitsland.

 De  7 verschillende modellen  worden allen vervaardigd in hoogwaardige houtsoorten en hebben een natuurlijk afgewerkte bovenlaag op basis van was, wat een zachte satijnen uitstraling geeft en eventuele beschadigingen (bvb een kras of kapje in het hout door transport) makkelijk laat wegwerken. Bijzonder aan deze harpen is ook dat zij uit massieve houtdelen gemaakt worden, wat niet alleen prachtige houtstructuren weergeeft maar ook mee bijdraagt aan de prachtige warme en volle klank van de instrumenten.

Alle harpen kunnen geleverd worden met darm, nylon of carbon besnaring. De perfecte snarenspanning en snaarafstanden volgens de basisnormen, geven de harpiste de beste mogelijkheden om een goede speeltechniek te ontwikkelen.

Verschillende soorten versieringen kunnen aangewend worden, boven aan de hals, op de klankkast of op de zijflanken. Harpen op bestelling kunnen volledig volgens de smaak en wensen van de klant vervaardigd worden. Elke harp is dus uniek, zowel in klank als in uitzicht en uitstraling!

Het ‘rollende’ halve tonen systeem (kleppen) door Bernadette Kerscher zelf ontwikkeld en waar zij een patent op nam, maakt een zeer precieze en soepele  bediening mogelijk. De kleppen zijn vervaardigd uit een hoogwaardig vernikkeld metaal en voor de kentekening van de do en fa kleppen worden kleine rode en blauwe steentjes ingewerkt in de top van de klep.