Wij nemen alle tijd voor u, tot je jouw match vindt met een van onze harpen

Welkom op onze site

Wij bieden voor elk wat wils: 

van prachtige beginners harpen die afgestemd zijn op de lengte van kinderen tot elegante ‘professionele’ Keltische harpen

Onze troeven

Vlot bereikbaar, op 5min van afrit Waasmunster E17

Eigen privé parking, geen huurwaarborg !

Flexibel huurcontract zonder vaste looptermijn

Waasland Celtic Harp Center nodigt u uit op een

Harp-Aperitiefconcert

Tijdens onze jaarlijkse Harp Expo/Opendeur

Programma: Voorstelling en Demonstratie van de verschillende harpmodellen door Lakshmi

‘Teaser concert’ door Daniela Heiderich

Harpensemble de ‘Waasland Celtic Harpers’

Waar: Kapel op Sinaaidorp 7

Wanneer: zondag 5 mei 2019 om 11.00

Inkom: gratis (we vragen beleefd uw komst te melden via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.)

Na afloop is er mogelijkheid om iets te drinken en kan u een vrije bijdrage geven

5de OPENDEUR en HARPEN EXPO!

Op zondag 5 mei 2019 09.30-15.00

 Onze vaste collectie ‘Kerscher’ harpen wordt op deze dag uitgebreid en aangevuld met nieuwe exemplaren

 11.00 Aperitief concert/demonstratie van de verschillende modellen door ‘Lakshmi en de Waasland Celtic Harpers’

 13.00 Mini workshop ‘afstellen van de klepjes en kleine reparaties’ door Wolfgang Kerscher

 Doorlopend harpen expo, vrij uittesten, vergelijken…

 Mogelijkheid tot onderhoud van jouw Kerscher harp

 

Expo Lokatie:

Kapel (Tegenover café ’t Peirk)

Sinaaidorp 7 9112 Sinaai-Waas

T: 0032 472 74 28 64

op zondag 18 maart 2018 van 13.30 tot 17.30

Voor één dag wordt onze stock Keltische harpen uitgebreid en komt bouwster Bernadette Kerscher uit Duitsland met een groot aantal nieuwe harpen langs in Sinaai.

Tijdens deze harp-open-deur kunnen bezoekers genieten van mini concertjes in en rond de showroom, uitleg en demonstraties van de harpen, een hapje en een drankje.

 

 

Wie dit wenst kan ook een onderhoud aanvragen voor zijn/haar harp (alle merken).

Op zondag 18 maart 2017 tussen 13.30 en 17.30  zetten we onze deuren open en bent u van harte welkom om naar dit grote gamma Keltische harpen te komen kijken, erop te spelen, ernaar te luisteren... Het ideale moment om misschien wel jouw droomharp te ontmoeten.

 

Iedereen van harte welkom!

 

 

Na een jaartje 'rust pauze' wijden we dit jaar opnieuw een heel weekend aan de Keltische harp, en dit doen we terug in samenwerking met Muziekcentrum 't Ey in Belsele!

We nodigen twee dynamische harpisten uit Bretagne en Schotland uit die elk op hun originele en eigentijdse manier de Keltische harp doen swingen en willen ook uw blik verruimen met de harp in al haar facetten en uit andere culturen. Daarom komt op vrijdag 20 april een Kora speler (de Afrikaanse harp) in trio met Chris Joris een concert spelen.

 

Op zaterdag nemen de Grieks/Bretoense Elisa Vellia en de Schotse 'Queen of the Clearsach' Corrina Hewat u mee in hun wereld met traditionele en eigentijdse tunes in een dubbelconcert.

 

Zondag zijn er de ganse dag workshops te volgen -er is zelfs een workshop voor 'dummies' dus wie er altijd al van heeft gedroomd een harp te bespelen maar daar tot nu toe nog niet de kans voor kreeg, dit is hét moment! Anouk Plaetenkamp (NL) geeft een workshop over 'harptherapie' en 'Nederfolk' en sluit met haar duo 'Plaisir d'Amour en Lakshmi (B) dit festival af met een concert in de namiddag.

Daarna kunnen we nog wat na praten in het 'harpcafé' , waar harpisten voor de sfeer zorgen en gekende tunes spelen 'zoals in de Ierse Pub' en u nog gezellig na kan keuvelen en nagenieten van alle opgedane impressies.

 

Een absolute aanrader voor iedereen die houdt van de Keltische harp en harpmuziek, of dit nu als luisteraar, bewonderaar of bespeler is!

Voor het volledige programma, starttijden van de concerten, tickets en info over de workshops, download de flyer.

 

Inschrijvingen voor de workshops op zondag via de website van 't Ey www.tey.be en Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

 

'Flidias en de Magische harp' vertelt het Keltische sprookje waarin elk personage zijn eigen muzikale thema heeft dat vertolkt wordt door een 30-koppig harpensemble, onder leiding van leerkracht Lakshmi Matthieu
 
Laat u meevoeren naar de eindeloze bossen en rivieren, de magische krachten en mythische godinnen van het Oude Ierland, in een meeslepend verhaal waar hertenkoning Tuan op zoek moet gaan naar de 'mooiste harpmuziek' van het land, wil hij zijn zoon kunnen bevrijden uit de handen van de boosaardige godin Fand...
 
In het voorprogramma spelen leerlingen enkele mooie harpsolo's.
 
 
Uitvoeringen door Groot Harpensemble met verteller
 
Zaterdag 10 maart 2018, 19.45 in Gent,  Karmelietenkerk Burgstraat 46 (vlot toegankelijk via nieuw circulatieplan Gent! grote parking vlak voor de kerk)
 
Zondag 11 maart 2018, 15.00 Oblatenauditorium Waregem, Olmstraat 26. Grote Parking naast de zaal.
 
 
Tickets verkrijgbaar via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

  

Volw. 5 euro/ kind –12j 3 euro

 

 

 

Zaterdag 6 sept 2014 van 14h-18h en Zondag 7 sept 2014 van 10h-16h.

Iedereen van harte welkom om de harpen in onze showroom uit te proberen. Wij staan voor u klaar met advies en bieden u graag een drankje en kleine versnapering aan.

‘Zomerstage Keltische harp’  bij Waasland Celtic Harp Center van ma 4 tot za 9 augustus 2014.

Laat je 5 dagen onderdompelen in heerlijke melodieën die we samen aanleren tijdens de groepslessen, ga op ontdekking met de muziek en leer hoe je er zelf ‘nieuwe’ muziek van kan maken, leer en spreek over ‘podium-angst’ en hoe je het best kan performen, schaaf je kennis  bij over de harp op een leuke en ludieke manier (quiz, zoektocht… )

5 dagen op basis van vol-pension, met allerhande omkaderende kunst activiteiten, sport en spel. Voor kinderen en volwassenen – alle niveau’s.